måndag 14 december 2009

Jul i NYC 12 december





Hej hallå, jag får väl lov att berätta lite om New York besöket i lördags nu. Vi började dagen hemma hos Oda då klockan ringde kl 4.30. Upp och hoppa pigg som en loppa! Tog the T 5.30 och 6.30 gick bussen från Back bay station, vi hann rätt fint men fick lite spridda platser i bussen. Jag och Sara pratade nog konstant hela bussresan vilket visst irriterade våra grannar lite grann, de var förresten från Boston och verkade aldrig ha varit i NYC tidigare, de var helt exalterade! Vi var mer coola men ååååh såå glad att vara tillbaka!


Började med att strosa till Macys från bussen, såg x antal tomtar på vägen, glittrande, lysande julpyntat världens största varuhus! Skrev ett brev till tomten och spanade runt lite. Nu tänkte jag försöka få lite ordning på bilderna här men det vill sig inte alls så det får bli oreda i skrivning och bilder. Vi kör såhär, jag skriver om vad som händer och är på bilderna som är nära. Först var ju vädret grymt, blå himmel, sol och någon minusgrad, fattades bara lite vit snö. Ovan ser ni granen vid rockafeller center, apmycket människor just där och jag iddes inte trängas. Fint iaf, och skridskoåkningen var igång, lång kö där med så det får vänta tills i vår.



Överallt efter vägen stod sånna här små nissar och spelade, eller så stod folk med bjällror och samlade pengar, skulle säga att det var frälsningsarmén. Gled också runt många finklädda människor, spana in denna lilla flickas outfit, helt bedårande ju, var bara tvungen att fota! Som en liten Sound of music... Såg flera små barn med kappor, hattar o tillomed någon med en sån muff som man stoppar händerna i.










Skyltning och pyntning fanns det gott om, en del syns garanterat bättre på kvällstid men man förstår ju grejen och det är ju sååå mysigt.
























Jag gillar ju filmen The day after tomorrow och förrut har jag aldrig varit in i New York public library men i lördags var det dags! Woho, det ser precis ut som på film! Det är ju med lite här och där...











Sån här bild får man om man lägger sig på marken och knäpper kort på ett hööögt hus!


















Trump tower var pyntat!









Hittade en gigantisk Nutcracker till Tiltil! Och så några gigantiska julkulor i vatten med....






























The ghosts on 42nd. Vi provade hoppkort om och om igen utan att riktigt lyckas, roligt var det iaf!





Well det var väl it. Förbi Macys, in på Strawberrys där vi köpte lite klänningar, promenerade upp 5th avenue och såg/kände juligheten, in på lite butiker sedan svängde vi av då vi kom upp till central park, tog en fika, fortsatte ner 6th, hittade the LOVE sign, fortsatte ännu mer och hamnade på Times Sq, letade efter min sushirestaurant som inte fanns där. Fortsatte neråt, shoppade lite mer, handlade mat och tog bussen hem. En helt fantastiskt lyckad dag i en helt fantastisk stad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar