måndag 28 juni 2010

Midsommarafton 2010

Fredag 25 juni, midsommarafton 2010, Midsummer in Boston. De flesta droppade in mellan 6-7 med sina bidrag till festen, vi drack välkomstbål, dukade fram snacks och klädde midsommarstången som blev perfekt. Alla fick en midsommarkrans sedan var det dags för gruppfoto, det finns många fina bilder men att få 16 förväntansfulla Bostonsvenskar att kolla in i kameran samtidigt och se hyfsade ut är lättare sagt än gjort så detta är nog den bästa!
Efter fotografering var det dags för dans runt stången där vi körde Små grodorna, Räven raskar över isen, Prästens lilla kråka, Junfruskär, Vi äro musikanter, säkert nå mer och avslutade med raketen. Dansen övergick sedan i en Bro bro och breja där vi valde mellan cupcakes och jordgubbstårta, i dragkampen vann jordgubbstårtan...

Sedan tände vi grillen och dukade fram middagsbuffén - färskpotatis, potatissallad, sallad, bröd, köttbullar, cremefraice och gräslök, kött och ja, vad hade vi inte? Sill! Men vad gjorde väl det? Vi satt ute i värmen och avnjöt underbar mat i sällskap med myggen samtidigt som vi sjöng lite snapsvisor och andra små trudelutter på alla möjliga dialekter. Här var min kamera nån annanstans och jag har heller ingen aning om vad klockan var. Flyttade oss inåt då vi tyckte vi blev lite väl högljudda och vi inte stod ut med myggen längre.
Emma var snabbt på bålskålen och gjorde tabras på den ;) Sedan kom hela segertåget in från altanen! Festligheterna fortsatte inomhus där vi dukade fram efterrättsbuffén med jordgubbstårtor, ananaspaj, chokladbollar, bullar, glass och fruktsallad. Vi hade allmänt jättetrevligt.

Här mammi har jag fixat hotshot, var det inte dom jag var grym på då jag var liten? :) Den blev bara helt blandad och så fick vi en gigantisk då vi inte hittade några små glas.. Ja de här två bilderna får väl tala för hur excited jag var och hur det blev sen...

Sedan körde vi tipsrundan och var tvungen att ta reda på svaren på alla frågor. Tex vem som kunde lagra bäst? Alina vann inte... En vindruva i taget och säg sedan ; Glad midsommar! Galet roligt att titta på.
Vi tävlade också i "vem får upp den först?" Och där vann inte Oda som totalt missförstod och försökte stoppa upp tändstickan i näsan från munnen innevägen. . . WHAT?
Vi lekte, sjöng, dansade, pratade, myste, skrattade tills folk tillslut somnade en efter en, jag var bland de allra sista i säng runt 4...
Sedan var vi 14 pers som hade leftovers frukost tillsammans dagen efter med jordgubbstårta, paj, bullar, potatissallad, skinka och apelsinjuise i martiniglas. Vilken frukost! Vilken midsommarafton! Vilken fest! TACK alla underbara Bostonvänner för en fantastisk kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar