söndag 5 december 2010

Chicago 19-21/11

Jag och Vanessa mötte upp Nathalie på Logan en fredagkväll för att sätta oss på ett plan mot Chicago som vi hört skulle vara värt ett besök. Jag och Vanessa satt brevid varandra på planet medan Nathalie fick trevligt sällskap av Mario med de mörka ögonen men hon dissade att skaffa nummer, vi blev lite besvikna.. men vi blev överösta med snacks av flygvärdinnemannen som bara älskade att jag visste precis hur livvästen skulle tas på och blåsas upp... :) Efter en inte allt för lång flygtur landade vi på O'hare och letade oss mot tåget som skulle ta oss in till stan. Det första vi möttes av då vi gick in på toan på flygplatsen var en kackerlacka, what? När vi kom ner till tåget hängde där en stooor Sverigeflagga; Välkommen hem typ. Påväg in till city for vi förbi bla California och väl inne i stan blev vi mötta av Calle och Max som visade vägen till vårt hotell som visade sig ha kanonläge. Där bjöds det välkomstdrink och snicksnack innan vi tog en liten sväng på stan.

Hur öppnar man en flaska utan kapsylöppnare?På lördagmorgon steg vi upp i tid, körde en frukost på Starbucks innan vi promenerade upp längs Magnificent mile mot Millenium park där den stora bönan är. Chicago visade sig vara otroligt fint och mysigt och jag blev glatt överraskad. Vi hittade en tjur som vi fint posade på medan kanske 25 pers stod runtom och knäptte kort- varsågoda! Så kom vi fram till bönan som var mycket större än jag trodde, där blev det en del posande och fotande innan vi tog oss vidare.





Nästa stop var Willis tower, kanske mer känt som Sears tower, 108 våningar högt 442 meter, då det byggdes klart 1974 var det den högsta byggnaden i världen men är nu bara den högsta bildningen i USA. Där fanns små kuber hängandes utanför huset så det kändes lite som att man flög, på bilden nedanför denna kan ni se småsmå kuberna högt där uppe på huset.
Vi åt god mat på en irländsk pub, fisk och vin blev det och det var otroligt gott. Mot kvällningen gick vi ut till kända Navy pier där vi först hamnade på indianfest som vi blev utslängda från, åt lite glass och sedan åkte pariserjul med finfin utsikt ute vid vattnet. Köpte med oss lite av det goda vinet från middagen med oss hem till hotellrummet och spelade såklart lite Chicago när vi ändå var där! Tog en tur på stan denna kväll med och kom inte i säng förns sent. Tog lite sovmorgon på söndagen, var ur rummet 1 minut innan utcheckstid och tog en liten shoppingrunda innan vi for mot O'hare igen och flyget som tog oss tillbaka till Boston. En toppenhelg med toppenmänniskor och jag kan varmt rekomendera er att besöka Chicago, det var över mina förväntnignar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar