söndag 17 februari 2008

Schlageryra

Så var det slut på första schlager-helgen. Och vilken helg det har varit! Så himlarns kul att träffa Karin igen, ett år sedan sist o det känns som det var igår på något vis.. konstigt det där. Men nu ska det väl ändå inte dröja ett år igen?

Flög ner till Stockholm i fredags o for in till stan och träffade Lena, käkade middag hemma hos henne (jättefin lägenhet!) sedan for vi ut till centralen och sa Hejdå. Blev en snabbis men det var hemskt roligt att ses en sväng iaf, det var ju också ett tag sedan. Kom till Köping vid 21.45 (?) Efter att vi fått stanna i Västerås ett tag för att vänta på en ambulans när någon på tåget blivit sjuk…?! Karin hade världens sötaste hund, både såg ut som, och lät som en gris! Men den var så liten så den kunde inte hoppa, mycket bra :) På lördagen var vi och kikade på deras nya boende en sväng, där var inte så himla vackert men det kommer säkerligen bli! Det ska jag inspektera i sommar hade jag tänkt! Sedan tog vi tåget till Västerås.

Jag tänkte visa Karin var jag o Malin var på Håkan för två år sedan och jag var stupis på var det låg, men… trappan var borta! Efter att ha gått där ett tag kom vi överens om att de rivit trappan o byggt en affär där. En mycket trevlig affär, men det var ju inte konstigt att jag inte hittade trappen… På stan träffade vi på både Babbsan, Alcazar och Jimpa Jansson. Karin var tvungen att hitta något att ha på sig till kvällen, inte jag.. o hur blev det? Jo jag hittade ju massor av fina saker och Karin ingenting.. Tillslut köpte vi en varsin klänning på samma affär, tio minuter innan allt stängde. Jag är mycket mycket nöjd med min!

Gick och åt på en mongolisk restaurang, en sån som jag hört talas om för första gången på fredagen då Lena o Stefan pratade om det! Man plockade rå mat själv, grönsaker, nudlar, fisk, kött… vad man ville ha, och så gav man det till kocken som wokade åt en. Supergott! Så fanns det såklart friterade räkor o kyckling o annat smått o gott med! Vi gick inte hungriga ut till ABB arena…

På plats på arenan var det håll i gång, många små montrar som delade ut fina saker och där man kunde tävla. Jag hoppade in och snackade i P4:as mick och svarade på fråga och vann nån grej, han blev lite imponerad över att jag åkt ända från Ume ;) Sedan träffade vi på Skoda där man kunde spela på "choklad-hjul", man satsade en tablettask på en varsin bil o så började hjulet snurra.. Gissa vem som vann? JAG såklart! En cd-skiva med Skodas bästa bil-schlagers. Där fick man också en varsin fin grön boa om man var med.. När vi gick från det stället vidare till en annan monter såg vi kön… kanske 20 meter kö till den tävlingen! Haha, stackrarna, förstår de inte att man inte behöver stå i kö? Då kommer man ju ingen vart här i livet! Vi fick schlagervatten, lite tuggumi, nyckelband och annat smått o gott. Och så ett foto på Mig, Karin och EMD! Wohoooo, säger ni nu va?

Tusan vad långt det här blir! Men.. jag måste ju skriva så jag själv minns när jag blir gammal o grå. Vad säger jag om delfinalen i lördags då? Jo jag säger såhär; hur tänkte dom egentligen? Nästan alla låtar som var med i lördags var ju bättre än de som gick vidare förra lördagen… Jag gillade Ola’s låt, Alexanders låt var bra tycker jag, Carolas och Andreas var ju SKITBRA! Lasse Lindh var inte dålig.. Tvillingarna inte heller. Och fram för allt måste jag erkänna att jag tycker Sanna Nielsens var kanon! Och jag som varit så anti henne, man kan ändra sig… Raszborka och Kebabpizza var väl inte mycket att hänga i julgranen men undra om de inte var bättre än Christer iaf? Sen har jag hört att det var några som sjöng lite falskt sådär men det hör man inte såbra på plats där. Ska se reprisen 19.50 ikväll tänkte jag! Kan inte förstå att "Androla" inte gick vidare, låten var ju skitbra! Men på ett sätt förstår jag det, jag trodde det nästan.. antingen är det för att folk är väldigt anti Carola just nu, men mest är det nog för att folk glömmer att rösta, de är som så säkra ändå?! Ja det blir spännande i andra chansen sen.

Nu till något roligt, haha, nu skrattar jag… Efter festivalen tänkte vi checka läget på stan i Västerås, på de flesta ställen vi tänkte hoppa in på var det ungefär 45+ och det kändes lite väl gammalt för oss.. Så utanför arenan hade de stått o delat ut lappar om nån club där det skulle vara karaoke med Sandra Dahlberg och schlagerparty, vi kikade in och där verkade vara bra drag o bra åldersblandning! Så vi gick in, haha (nu skrattar jag igen) beställde en drink i baren o satte oss en sväng. Så var det en tjej som frågade var vi var ifrån, Umeå sa jag, oj då har du åkt långt! Är ni här på dejt? Va? Vi har varit på melodifestivalen.. Aha, ja visst! Så pratades det lite och så kom det; Det är ju gaykväll här ikväll! Haha vi höll på o dö av skratt.. Sen såg vi det överallt, inte hade vi tänkt på det tidigare… Men jäklar så kul! Två killar i svart läderställ… mmm, men på dansgolvet var det fart kan jag lova! Vi stannade o dansade ett tag, kollade läget! Jag var helt imponerad, förvånad, paff…. SÅ MÅNGA! Och tusan så många snygga killar det var där, bögar då, men vad gör det? De var ju vackra att se på ;) och de vet hur man partar till schlagers! Vi stannade inte så himla länga kan jag säga men det var skoj… Vi fastnade på vimmelbilder också, stackars Karin om någon ser det! Mig spelar det ingen roll men tänk vad folk ska undra.. "Vad var det för tjej Karin var på gay klubb med?" Hahahahahahaha. Tabbe! Vi kom hem och sov i skaplig tid iaf, Micke var snäll och hämtade oss och vi var nog hemma till ett. Jag ser nu på hemsidan att klubben nyss vunnit pris på QX-galan också ;P Well, nu ska jag sluta tjata om det men det var så jävla kul, så typiskt oss! Detta får räcka för nu. Hemma i Umeå igen, ska duscha, laga lite mat, plugga och se på melodifestivalen. Bye!

Fångade på vimmelbilder på hemsidan ;)

5 kommentarer:

  1. Du verkar ha haft en super helg malin! :) hehe sen är det ju alltid en merit att ha varit på gayklubb ;) hihi! Nu längtas till det Globen från min sida kan jag lova! Den där mongoliska restaurangen du skrev om har jag varit på i sthlm, djingis kahn eller vad den heter, hehe. Skit god mat är det där, speciellt när man kan plocka och greja själv! :) Kramar

    SvaraRadera
  2. Jag säger som Therese; "Du verkar ha haft en super helg Malin!" :D Jag satt och tittat på Melodifestivalen igår och tänkte skicka iväg ett sms och fråga vart du satt någonstan :P Men jag fick en känsla av att du säkert inte skulle se det förens efteråt :)
    Allt verkar vara bra med dig, en massa nya grejer och schyssta vinster med hem i bagaget :)Kram

    SvaraRadera
  3. hahahaha malla på gayklubb :) det lät som en lyckad kväll :)

    SvaraRadera
  4. Malin din lilla schlagerräv ;) Lite avis, jag vill också! Kramis

    SvaraRadera
  5. Haha bara du å jag kan lyckas med detta Malin hehe!! Men så kul vi hade! Men hur ser ja ut igentligen??? kram karin

    SvaraRadera