torsdag 8 maj 2008

Holmön

Två dagars frånvaro och Malla är görtrött. Vad har hänt då? Jo ni förstår tiden har tillbringats på en ö utanför Umeå, En Ö i havet, som Annika Thor skulle ha skrivit ;) Vi träffades sju igår morse laddade för den stora stygga båten men den visade sig vara riktigt trevlig. Väl på plats fick vi ihop tälten och vårt tält var först upp, bara för att vårt team är grymt på allt! Under dagen var vi nere vid stranden och undersökte växtligheten, nu i ett nytt superteam, utrustade med luppar, lavflora och växtflora tog vi oss ann klippor och skogsbryn. Mycket spännande där, al, kartlav, eld orange lav ? (shit jag har glömt namnet!), kråkbär.. Ja, jag ska inte räkna upp allt. Under dagen hann vi också med att göra lite landmätningar, mätte hur länge Holmön funnits framme och hur mycket det stigit på hundra år, även där var vi förstås helt enormt duktiga!
Kvällen vad dock mysigast och tog alla pluspoäng, som J skulle ha sagt; det var helt fantastiskt! Förresten tänkte Johanna läsa detta nu så jag tycker att vi alla säger Hej till henne! Och hon får vara med på ett foto också. Vi gick ner och satt på klipporna vid en eld, med gitarr och allsångshäften. Är inte det mys så säg! Såklart blev det Balladen om herr Fredrik Åkare och söta Fröken Cecilia Lind, den har blivit lite av vår standard sång, vi är så oerhört duktiga på den och den är en sån stämningshöjare! ;)







Natten var ingen höjdare och när jag på morgonen äntligen fick gå in var jag osäker på om jag sovit något över huvudtaget, men tydligen hade man varit och petat på mig under natten för att se om jag levde? Och ja, det kändes där ett tag som jag inte gjorde det, noll luft i en sovsäck när man stängt in sig med värmen kan jag tala om. Nu blir det nytt försök med utesovning redan på måndag, snart är jag nog van…


Idag var vi och hälsade på Holmöskolan, så himlarns mysigt. Pytteliten skola med bara några barn, en fröken som hade alla åldrar och ett pluttklassrum. Men sån oerhört fin gård och vilka tillgångar med allt som finns på ön! Det blev också ett besök på båtmuséet som var trevligt, där fanns massor av skoj saker att se. Checka denna skylt med beskrivning av Holmöbor, läs hela det är skoj! Jag hoppas ni ser vad det står annars hojtar ni så skriver jag det bättre. . . Såg redan nu att det inte kommer synas så lägger till det bästa större :)
Båten hem var snäll den med och nu är vi hemma hela o glada (tja, jag iaf!). Mycket trevlig resa även detta. Nu håller jag på att somnar jättemycket och ska nog krypa i säng, ja, i min egen säng! Min stoora mjuka varma säng.

Stompabak, mycket gott bröd stekt på muurikan!



Gammelpumpen


Solnedgång vid havetTummen upp för att åka båt! Och vet ni vad jag kom på? Att mor o A köpt en båt, och vars ska jag vara i sommar? I Sverige!!!

1 kommentar:

  1. Haha! Kul att bli omnämnd under mitt allra första besök på din blogg! Jag ser i alla fall djupt koncentrerad ut på lavfloran!
    Och by the way, den heter KLIPPORANGELAV!

    //Johanna

    SvaraRadera