tisdag 31 mars 2009

Lektion 7

På stan, eller på ett Mall som är vanligt här.

Mall - vad är det? Köpcentrum, galleria eller liknande, The Mall. Här i trakterna har jag besökt Natick Mall och Arsenal Mall. Mitt absoluta farvorit Mall är Palisades Mall i NY som är ruskigt stort och har ALLT.

Då du kommer in i en affär möts du oftast av någon aldeles vid entrén som hälsar Hi, how are you? Då du sedan strosar runt och kikar på kläder så dyker det oftast upp någon som frågar om du behöver lite hjälp. När du sedan vill prova kläder så är det på de flesta affärer lås på provhytterna och man får be någon att låsa upp, tala om att du vill prova något.

I kassan kommer oftast frågan om du har något kort på stället, säg bara No om du är besökare och att du inte bor där. På prislapparna läggs det oftast på skatt, "Taxes" men inte alltid. Jag har inte riktigt räknat ut var o när det inte gör det, eller varför... Efter betalning kan det också komma en fråga om du vill ha kvittot i handen eller i påsen och det är bara att välja.

Svårare än så är det faktiskt inte att handla!

1 kommentar:

  1. men hörru. nu har du fattat fel. Handla är inte svårt, det har vi gjort i alla möjliga länder. bara den i kassan får pengar uppstår inget problem. problemet är engelskan. det dyker upp en som frågar om vi vill ha hjälp... engelsk svar på det tack. sedan vill vi fråga om att pröva, engelsk fras för det tack.

    SvaraRadera